Aricoma dokončila rebranding premenovaním posledných spoločností

Praha, 2. januára 2024 – Spoločnosť Aricoma, jednotka v oblasti podnikových IT na českom a slovenskom trhu, ukončila proces rebrandingu. Názov Aricoma prevzali od 1. januára 2024 spoločnosti Autocont vrátane slovenskej časti a Internet Projekt. Všetky časti spoločnosti budú odteraz pôsobiť pod jedným názvom Aricoma.

Legendárny Autocont stál v roku 1990 pri zrode IT trhu v Československu. Na začiatku milénia sa spoločnosť začala orientovať na komplexné podnikové služby a v roku 2017 sa stala základným prvkom technologického piliera investičnej skupiny KKCG. Spoločnosť Internet Projekt už viac ako dvadsať rokov poskytuje odborné služby v oblasti elektronického obchodu a vývoja webových aplikácií.

„So spoločnosťou Autocont som spojený od jej zrodu a stále spolupracujeme s mnohými kolegami a dovolím si povedať, že aj priateľmi z počiatkov nášho podnikania. Pod novou značkou nás čaká ďalší rozvoj a ambiciózne ciele. Som presvedčený, že s naším tímom ľudí, profesionálov na špičkovej úrovni, ich dokážeme dosiahnuť,“ povedal Martin Grigar, jeden zo spoluzakladateľov Autocontu a podpredseda predstavenstva spoločnosti Aricoma.

„Vystupovanie pod jednotnou značkou Aricoma nám pomôže nielen pri potenciálnej expanzii na ďalšie trhy, ale pevne veríme, že nám pomôže aj doma. Budeme tak zrozumiteľnejší pre našich zákazníkov a partnerov v komerčnej i verejnej sfére a umožní nám lepšie využiť naše jedinečné skúsenosti v celom sektore podnikových IT,“ dodal CEO Aricomy Milan Sameš.

Značku Aricoma už na jeseň 2023 prijali spoločnosti AEC (kybernetická bezpečnosť), Komix a CES EA (softvérové aplikácie pre verejný sektor) a Autocont International, belgická pobočka spoločnosti. Neskôr ich budú nasledovať minuloročné akvizície - experti na SAP Sabris Consulting a Consulting 4U a vývojár softvéru na mieru pre verejný sektor SYSCOM Software.

O spoločnosti Aricoma

Aricoma poskytuje služby v oblasti IT infraštruktúry, cloudu, podnikových aplikácií, kybernetickej bezpečnosti, digitalizácie verejného sektora a systémovej integrácie, pričom jej portfólio zahŕňa aj veľké projekty pre inštitúcie Európskej únie v Bruseli a v Luxembursku. Okrem rebrandovaných spoločností patria pod Aricomu aj spoločnosti Sabris Consulting, Consulting 4U a SYSCOM Software. Aricoma je súčasťou technologického piliera investičnej skupiny KKCG, zamestnáva viac ako 1 500 odborníkov a jej tržby presahujú 320 miliónov EUR. Viac informácií nájdete na stránke www.aricoma.com. www.aricoma.com.

Kontakt pre médiá

Michal Malysa