Prvé štyri spoločnosti prijímajú nový názov Aricoma

Praha, 1. septembra 2023 - Spoločnosti AEC, Komix, CES EA a Autocont International (Belgicko) sa premenovali na Aricoma. Spoločnosti v prvej vlne rebrandingu budú teraz pôsobiť pod spoločným názvom, logom, vizuálnou identitou a webovou stránkou. Koncom roka sa k nim pridajú Autocont v Českej republike a na Slovensku a Internet Projekt.

Ponuku riešení a služieb premenovaných spoločností nájdete na doméne aricoma.com.

Spoločnosť AEC je už viac ako tridsať rokov popredným poskytovateľom komplexných služieb v oblasti podnikovej kybernetickej bezpečnosti. Jej technológie testuje tím skúsených odborníkov vo vlastnom inovačnom laboratóriu. Medzi ich významných klientov patria okrem iného Komerční banka, Fakultná nemocnica Plzeň, Kooperativa, GasNet a Curium Pharma.

„Zmena názvu a vytvorenie obchodnej jednotky Enterprise Cybersecurity predstavuje pre spoločnosť významný krok - nestrácame svoju identitu, ale stávame sa súčasťou silného hráča, ktorý je zároveň jedným z lídrov na trhu kybernetickej bezpečnosti. Preto je pre nás dôležité, že sme sa medzi prvými stali spoločnosťou Aricoma," povedal Tomáš Strýček, ktorý v spoločnosti Aricoma vedie novú obchodnú jednotku Enterprise Cybersecurity.

Vývojári zo spoločností Komix a CES EA majú za sebou úspešné integrácie systémov podporujúcich digitalizáciu verejnej správy. Patrí medzi ne vývoj a dlhodobá podpora Portálu občana či Informačného systému základných registrov, vývoj riešení pre fungovanie zdravotných poisťovní, migrácia a zabezpečenie systémov či portálov iných inštitúcií naprieč odvetviami. Teraz sa obe spoločnosti spájajú do jednej a menia svoj názov na Aricoma.

„Ako Aricoma, popredný poskytovateľ ICT služieb na našom trhu, posilňujeme svoju úlohu u klientov, najmä vo verejnom sektore, ktorým dodávame kritické softvérové riešenia na mieru. Nie náhodou je jedným z cieľov Aricomy byť digitálnym pilierom nášho sveta, a to aj v západnej Európe," povedal Tomáš Rutrle, vedúci obchodnej jednotky Digital.

Tím Autocontu v Bruseli sa podieľa na dodávkach IT infraštruktúry pre dátové centrá inštitúcií Európskej komisie, IT riešení pre Európsky parlament a dodávkach technológií pre agentúru FRONTEX.

„V Bruseli sme ukázali, že dokážeme byť spoľahlivým poskytovateľom dôležitých IKT služieb pre inštitúcie Európskej únie. Ako Aricoma prinášame našim zákazníkom na medzinárodnom trhu široké portfólio služieb pod jednou značkou," dodal Michal Šejnoha, Business Unit Leader International.

Od 1. januára 2024 sa Aricomou stane aj zvyšná časť spoločnosti Autocont a dodávateľ riešení elektronického obchodu Internet Projekt. Tohtoročné akvizície - SAP experti Sabris Consulting a Consulting 4U a vývojári softvéru pre verejnú správu na mieru SYSCOM Software - ich budú nasledovať neskôr.

Kontakt pre médiá

Michal Malysa